Компанията за онлайн плащания PayPal  за инцидент със сигурността. Според

...
Компанията за онлайн плащания PayPal  за инцидент със сигурността. Според
Коментари Харесай

Над 34 000 акаунта в PayPal са хакнати – вашият един от тях ли е?

Компанията за онлайн заплащания PayPal  за случай със сигурността. Според формалната информация хакерите са получили неоторизиран достъп до сметките на хиляди консуматори сред 6 и 8 декември 2022 година Общият брой сметки, които са били наранени е 34 942, отбелязва.

Какво е офанзива с пълнене на идентификационни данни?

Атака с пълнене на идентификационни данни се състои в тестване на потребителското име и паролата на една услуга в друга. Киберпрестъпникът получава нелегално листата с консуматори и пароли от една услуга и ги тества на други услуги, залагайки на мързела или неналичието наизуст на тези консуматори, което им пречи да основат нов за всяко ново място, където основават акаунт. По принцип тези инспекции се правят от ботове.

Въпреки убеждението, че   най-хубавите компютърни нарушители са по-квалифицирани като психолози, в сравнение с като консуматори на технологии този вид офанзива се основава на знанието, че 85% от потребителите употребяват наново своите пароли.
 Основателят на PayPal: Не кръщавайте по този начин компанията си
Основателят на PayPal: Не кръщавайте по този начин компанията си

Имената на фирмите постоянно предсказват предстоящ неуспех или триумф

В формалното уведомление, изпратено до всички наранени притежатели на сметки, се показва, че потвърждението на офанзивите е направено на 20 декември. По-нататък се споделя, че PayPal няма " никаква информация, която да допуска, че с някоя от вашите персонални данни е било злоупотребено вследствие на този случай или че има неупълномощени транзакции във вашия акаунт. " Достъпът до засегнатите сметки е " отстранен за неупълномощени трети страни " на 8 декември.

Какъв достъп са получили хакерите до засегнатите сметки в PayPal?

Въпреки че PayPal няма доказателства за осъществяване на неразрешени транзакции, хакерите евентуално са имали достъп до персонални данни, в това число " име, адрес, социалноосигурителен номер, самостоятелен данъчен идентификационен номер и/или дата на раждане ".

PayPal предлага на засегнатите клиенти две години безвъзмезден достъп до услуги за наблюдаване на самоличността, предоставяни от Equifax.

Клиенти, които не са получили уведомление за случай със сигурността от PayPal, не са наранени от тази офанзива с пълнене на идентификационни данни.
 Клиентите на PayPal ще могат да трансферират криптовалута
Клиентите на PayPal ще могат да трансферират криптовалута

Гигантът за онлайн заплащания разрешава на клиентите си да купуват, продават и държат Bitcoin, Ethereum и Litecoin

Засегнатите сметки в PayPal към този момент са с възстановени пароли и внедрени усъвършенствани контроли за сигурност, които ще изискват от потребителите на услугата да зададат нова ключова дума идващия път, когато влезнат в акаунта си.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР